42, román a tak vůbec… :)

Tak, zaprvý chci říct, že mi to mohlo bejt jasný, když jsem tu anketu spouštěla… :D Jak to bude vypadat. Přesto děkuji všem pěti, kteří zahlasovali. Sice jsem skoro tam, kde jsem byla předtím – to jest, netuším, jestli teda bude nějakej masivnější zájem… ale na druhou stranu asi všem, kdo mě znají, zase musí bejt jasný, že sem ten román hodím tak jako tak.

To máte ZA TO! :D

A dvaačtyřicátníci se taky nejspíš dočkají překvapení, pokud mi lenora neudělá čáru přes rozpočet. Zatím je to jen ve fázi lehounkého nápadu.

K tomu románu: myslela jsem na Únosce z Rísije, což někteří z vás možná přelouskali na Fantasy a Sci-fi v Čítárně, a některým se dokonce dostalo té veliké výsady (hahaha, ironie)  se probrat plnou krabicí, v níž to mám vytištěné, ale chtěla jsem „vydání“ na blogu vzít jako výzvu k přepsání a vůbec co největšímu vivylepšení, jakého budu schopna.

Druhá možnost by byla házet sem to, co mám momentálně rozepsaný, ale to se mi nechce, protože jednak nevím, jak (a jestli vůbec) to bude pokračovat, a navíc ani trochu netuším, jestli to bude ke čtení… je to hrozná fantasmagorie. :D

No, a potom zbejvají už jen dvě varianty, jedna z nich je novelo-román, kterej mám ze všech svých věcí ráda asi nejmín, a potom moje úplně první věc, Certhynie, ke který mám sice hrozně sentimentální vztah, ale zase si musím realisticky přiznat, že je to spíš taková pohádka, navíc občas naivní, nelogická a tak vůbec, přece jen jsem to začala psát v deseti nebo jedenácti letech, a i když to bylo aspoň čtyřikrát přepsáno, stejně…

Abych to nějak trochu upřesnila: Certhynie je zhruba o klukovi, co se dostane do jinýho, samozřejmě fantasy, světa a zachrání jedno takový království, pomáhá mu princezna Viviana Stellata a je to všechno hrozně napínavý a dobrodružný a když jsem to psala, tak jsem ještě vůbec nevěděla, že existuje žánr fantasy, a tak jsem to nazývala POFARON – pohádkově fantastický román. To je, co?! :D

Žena, růže, píseň, kost – je taky o klukovi, kterej se dostane do jinýho, a samozřejmě fantasy, světa, ale zachrání jenom… tyjo, vlastně už ani nevím, co zachrání, nebo kdo zachrání a tak, ale zachraňování je tam určitě kopa. To je ta věc, kterou moc nemám ráda. I když prej se číst dá.

No, a Únosce z Rísije se odehrává ve fantasy světě, stejným, jako je nakousnutej v předešlý věci, ale nikdo tam vlastně nikoho moc nezachraňuje, a Krís už taky není kluk, ale je to moje nejoblíbenější postava, takže si užije všech možnejch strašlivejch situací a neštěstí a děsů a podobně.  A ráda bych věřila, že je to docela dobrá věc.

Asi teda spustím novou anketu, a pokud zase zvítězí 42, tak už se na ankety vykašlu a začnu sem hrnout toho Únosce.

To je asi zatím vše, co k tomu chci říct. :)

8 reakcí v článku “42, román a tak vůbec… :)”

  • Gareth napsal:

    ono je třeba taky dát do ankety jen možnosti, které o něčem vypovídají a nechat anketu nějakou dobu běžet. Jenom můj názor…nebít mě :)

    • Viviana napsal:

      Já vím, já vím, jsem jen hrozně netrpělivej člověk. :D Tahle anketa už je, myslím, přehlednější, víc o něčem, tak jí chvíli nechám, beztak musím ještě začít upravovat aspoň od tý první kapitoly, ať už sem UzR budu dávat, nebo ne… :D

  • Benedikt napsal:

    Vivi, já myslím, že únosce úpravy nepotřebuje, ale ty jseš autorka…

    • Viviana napsal:

      Mně s tím kdysi nasadil brouka do hlavy Michael Bronec, když jsem to u něj chtěla vydat, musím přiznat, že dost jeho připomínek mělo hlavu a patu, ale k nějakýmu zásadnímu překopávání jsem se tehdy neodhodlala, a tím spíš nebudu velký změny provádět ani teď, spíš si to jen znovu přečtu a upravím, co se mi nebude zdát. :)

  • A co takhle ňáká detektivka by nebyla? Kde by se nikdo nezachraňoval, hromady mrtvol a dokonalej zločin…(potřebuju zlikvidovat šéfovou)?!

    • Viviana napsal:

      Náhodou jsem ti měla teď takovej nápad na detektivku, ale bylo to zase nějak v polospánku, úplně brilantní věc, geniální a všechno, jenže se mi to okamžitě po probuzení vyčoudilo z hlavy… :) A šéfovou nech žít, ono se jí všechno vrátí. G. má pro tebe nějakou nabídku práce, ale nechce ti jí poslat, aby to nebylo pochopeno jako provokace. :D :D

  • Jen ať to pošle, vždyť já už ho taky ňákej pátek provokuju…

Komentovat

Prodejní galerie Viviany Stellaty
Prodejní galerie Viviany Stellaty
counter